Bu Blogda Ara

4 Aralık 2015 Cuma

Sen Üzülme Ey Aşk...




     Perişandı sevmeler aşk, yalancı gönüllerin peşinde oyuncak olalı, sevmeyenlere gelince hepten yıkık dökük, sözleri yaralı perişan adımları umutları... Sen üzülme aşk senin hatan değil gönüllerin hatası bu. Körelmiş duygular hisler, dilimizin kemiği yok aldanma gönülden çıkmıyor sözlerimiz... Bağırsan da sendeki cevheri anlayacak çıkmaz ey aşk sen üzülme... Ellerimiz ozonla yıkanmış o kadar kalın kirli ve kan ihanet vefasızlık kokuyor ki ancak çamaşır suyu yani ozon bembeyaz yapıyor, aldanma sen bu beyazlığa, ama ne yazık ki aldandın ve pişmansın...

  Rahmana yürümeyen adımlarda merhamet kokmaz, rahmet yağmaz başına bak sen anladın, hala bizler anlayamadık ey aşk sen üzülme... Her azalarımız yamalı delik deşik, ondan dolayı vefa yok sevgiye itibar edilmez insanlar birbirini sever görünür arkasını döndü mü sırtından bıçaklamaya çalışır! Nefis şeytan şehvetle kör ebe, saklambaç oynar dostluk kurarız sen üzülme ay aşk biz kendimizden bir şey anlayamadık ki sen anlayasın!

   Hor kullanmayı çok severiz, anlamayız incelikten nezaketten, cümlelerimiz birer ok kanatır farkına varmayız, yüreğimize saplı oklarla yaşarız, farkına varmayız, sen üzülme aşk var git yoluna, bizden Yusuf olmaz, Kerem, Feryat, Mecnun olmaz başka ülkelere bak, bizimle heder olup yıkılma! Yüzsüzlüğe alışmışız maskelerle dolaşırız, sen bakma yüzümüze maske onlar var git uğurlar olsun sana...
Mehmet Aluç-Kul Mehmet-
          

            

Ümmet olma yolunda adımlar-1




Hamd Âlemlerin Rabbine Salât ve selam Âlemlere Rahmet Nur Peygamber efendimize âline ashabına ve onun yolunda gidenlere olsun.

Ümmet olma yolunda- kendi âcizane fikrimce- atılması gereken adımlar ve yanlışlarımız nelerdir şöylece bir gözden geçirelim. Yüceler Yücesi Rabbimiz şöyle buyurmaktadır: " Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allahtan korkun ki, merhamet olunasınız".-(Hucurat suresi ayet. 10).Evet Müslümanlar Kardeştir, ne kadar güzel bir söz gönülleri ısıtan sevgi ile kaplayan bir ayet. Bu yüce ayet ile manevi olan iman kuvvetimizi, birliğimizi ve onun gücü ile cümlemizin yani inananların kuvvetimizi okşayan, Müslümanlara güç üstüne manevi güç, kuvvet üstüne manevi haz duyuran kuvvet ve moral üstüne nurdan moral yükleyici ne mübarek bir anlam ve mana ile dolu bir ayet,ve bu yüce ayet ile hayatımıza ömrümüze nurdan yol gösteriyor. Müslümanlar kardeştir. İlk olarak kardeş olduğumuzu bileceğiz, bunun başka yolu yol ümmet olmak için.

Âlemlere rahmet olan Nur peygamber efendimizin gülümsemesini hissetmedikten sonra, imanın merhamet ve vicdanını gönlümüzde taşımadıktan sonra ümmet olmayı beklemek boşunadır beyhudedir. Müslüman olan biz kardeşler arasına, din düşmanlarınca araya atılan sokulan ufak tefek olan pürüzler ve anlaşmazlıklar, büyüyen zorluklar karşısında mücadeleler soğuk savaşlar ,kardeş olma gerçeğini ortadan kaldıramaz ve kaldırmaya güçleri de yetemez.

Ebu Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:"Canım kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selamı yayınız!"

(Müslim, iman 93-94. Ayrıca bk.Tirmizî, Et'ime 45, Kıyamet 56; İbni Mace, Mukaddime 9, Edeb 11)

"Birbirimizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız" aman Allah'ım! Ne kadar güzel bir söz ve yaşayış şekli, ama gel gör ki günümüzde hiç de oralı olmadığımız kulak ardı ettiğimiz bir hadis, üzülerek söylemek zorundayım. Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız, demek ki iman ettik demekle, namaz oruç zekât hacca gitmekle iman edilmiş olunmuyor ta ki birbirinizi sevmedikçe, burası çok ama çok önemli."İman etmedikçe de cennete giremezsiniz" Çok açık ve basit.


Örnek olarak kendimi vereyim, Mehmet Aluç ayakkabısı eskidi, gitti yeni yepyeni bir ayakkabı aldı, baktı ki diğer Müslüman arkadaşı, komşusu vs ayağında ayakkabısı yok, dedi ki içinde "dur şu eski ayakkabımı şu arkadaşıma, komşuma filancaya vereyim de çöpe gitmesin "çok dikkatli okuyun-Çöpe gitmesin-Yani çöpe gidecek olanı sevap olarak falan filana vererek iyilik yapacağım! Bu fikirsizlik saçmalığı ile Müslüman bu fikir düşünce içinde olamaz. Kendin yeni aldın ise ey Mehmet Aluç o falan filana komşuna da yenisini almak ve vermek zorundasın, işte biz kardeşliğimizi ümmet olmayı, Âlemlere Rahmet Peygamber efendimizin hadisini yanlış olan, yolumuz fikirsiz fikrimiz ile olduğumuz için, doğru olduğu gibi anlamıyoruz, çünkü düşünce yapımızın içinde, gerçek olan nur iman yok, boş savlar ile olan bilgimizle, ümmet değil kardeş değil bir arada yaşamamız mümkün değil. İşte şimdi yaşadığımız gibi, birbirinden habersiz, dert ve sıkıntı içinde derdimize derman olacak ümmet şuurundan habersiz olduğumuz gibi. 

Âlemlere rahmet olan Nur peygamber efendimizin gülümsemesini gönülden hayatımızın her alanında hissetmedikten sonra, imanın merhamet ve vicdanını gönlümüzde taşımadıktan  sonra"ümmet" olamayız, birbirimizi sevmiş, iman etmiş olamayız, cennete giremeyiz. Devam edeceğiz inşallah. Selam ve dua ile.

Mehmet Aluç-Kul Mehmet-

Bu Gönlümü Yıkar Geçer.



Nazar değer aşkımı söylemem ben herkese
Nazar değmesi değil anlaşılmaz mesele
Aşk bu konarsın o an gamzesinde ki güle
Aşkı bilmez, garip bu gönlümü yıkar geçer

Gülüşü ile alay eder aşktan o bilmez
Alay eder nazlı yar ile doymak hiç bilmez
Gönülde kalsın bu nur aşk paha biçilmez
Aşkı bilmez, garip bu gönlümü yıkar geçer

Ferhat'a o dağları deldirten bu zihniyet
Eder eziyet aşktan anlamaz yok ciddiyet
Daha fazlası var bozuk cins cibilliyet
Aşkı bilmez, garip bu gönlümü yıkar geçer

Basit biri değilim gönülden ben severim
Aşk için çile dolu yolu aşar geçerim
Aşk badesini yârin elinde ben içerim
Aşkı bilmez, garip bu gönlümü yıkar geçer

Kul Mehmet'im aşkla bu gönlüm bilirim zengin
Aşk deryasını kimse bilmez ki o bir engin
Aşkla severim bitmez bilirim hiç bu sevgim
Aşkı bilmez, garip bu gönlümü yıkar geçer
Mehmet Aluç-Kul Mehmet-

Ya Var Oluşun Sancısını Yaşayalım.



Nedenler niçin ile boğuşmazken
Varoluş yitip gitme ile sesiz bakışırken
Ayaklar altında topraklar kayarken
Toplu mezara gömülmeye neden arama
Niçinler yitip gitmeler sorgusuz kalırsa
Umut vaat eden eller nefretle sıkarsa
Azarlama tokat sessizce saklanırsa
Nedenler içinde boğulmaya koşarsak
Niçinler yüzümüze bakmaz
Yitip bitmeler bizi sararken
Var oluş sırtını dönerken
Mana anlam arama
Niçinler var oluşlar yok iken
Arama mutlu düşleri yarınları
Ruhun sözleri tükenirken
Sesi soluğu kısılırken
Hiçlikle kol kola yaşarken insanlık
Varılmayan sokağa caddeler şehirler çıkıyorsa
Direniş için direnç hasta ise
Hastaya şifa olacak doktor var iken
Karanlıkta hapis yatarken 
Karanlığa mahkûm iken insanlık
Benlik bensizlikle sıkı fıkı dost ise
Arama mana anlam ifade yarınlarda
Dünyada yaşanacak dünya arama
Soluklar idam sehpasında iken
Dünyada dünya arama
Düşelim hecelerin
Kelimelerin sözlerin
İntihar kokan caddesinde
Uçurumlara
Ya var oluşun sancısını yaşayalım
Yeniden diriliş var oluş için
Ya da dağınık dağınık
Yaşayacağımıza
Toplu mezarlarda
Feryadımızın
Sancısında
Sessizce yatalım
O zaman yarınlara belki kavuşanlar
Hissizliğimizin katran karasına
Bulaşmadan tertemiz
Hüsran ile solmadan
Yaşarlar
Mehmet Aluç-Kul Mehmet-


İslam'a Uyan Müslüman Zalimi Ve Zulmü Yok Edebilir.

Kurtuluş İslamda dır.

Farkında mısınız bilmem acaba benim gibi, etrafımıza bakarken her yan kan gölü vahşet, iğrençlik rezalet nefret kaynıyor, buna seyirci kalan bizler toplum vs buna engel olmak yerine kendi karanlığımız da bin bir korku ve dünya meşgalesi içinde, kendimize bir zarar gelmesin endişesi içinde sessiz sedasız sadece bakıyor ve izliyoruz. Sanki gökten inecek bir yiğit bekleyen, biz az korkaklar veya ortaya çıkacak bir yiğit ile kurtuluşa ermenin hayalini kurarken, kurtuluşun Müslüman'dan beklerken, Müslüman'ın Müslümanlığa uymadığını görmezden gelerek ikinci bir yanılgı ile hatanın dibine düşmektedir. Kurtuluş Müslüman da, değil İslam'dadır ve o İslam'a uyan Müslüman'dadır. Kendisi nasıl Müslüman'ım derken İslam'a uymuyorsa diğer Müslümanlarda kendisi gibi Müslüman olduğunu sanarak nefis ve şeytanın izinde gidenlere ses çıkarmadan kendi karanlığında oturanlardan farkı olmadığını bilmeyen kişilere döndük bilmem farkında mısınız? Beklenilen o kahraman belki sensin yüreğindeki imanı İslam'ı bir görebilsen anlaya bilsen, zaten zulüm son bulacak lakin gel gör ki bakan körler gibiyiz...

Sen ben sen beni bırakalım bizler bu korkaklığımızla İslam'a uymazken, karşındakine iyi bak bakalım İslam uyuyor mu, Nur Kur'ana Nur Resule uyuyor mu? Yeni bir adım atmaktan korkan ve gerisin geriye giderek dünyanın kucağına nefsin şeytanın kucağına düşen Müslüman'ım dese de, ondan bu vahşetlere dur diyecek yüreğin olmadığını da bilmemiz lazım gelir. Maksadım biz Müslümanların bir şey yapmadığını söylemek değil, çok güzel birliktelikle güzel işler kardeşlik yarınlar peşinde güzel projeler atılıyor çok şükür. Ama daha güzel gülümseyen gülümseten güzel yarınlar için daha güçlü olacak güçlü adımlar atacak, yanan yüreklerin acısını dindirecek, gözyaşlarını silecek yüreklerin olması için yapılan projeler maalesef yok!İşte Afganistan onlarca kardeşimiz ölüyor zulüm altında, Suriye dersen aynı acı aynı zulüm... Aslında bende çok aceleciyim galiba zor işler çabuk olmaz bilincindeyim ama akan kanlar geceleri uykularımız kaçırırken, bizim kapalı kara perdemizin arkasında sessizce izlememiz çok acı ve ıstırap veriyor. Düşman şeytanı ve nefsimizi dörtnala üstümüze sürerken, fitne ile birbirimiz birbirimize düşürürken bunu aşmanın çok kolay olmayacağı da bir gerçek ama vahşete dayanamıyor yürek...

İslam ve ona uyan Allah'a teslim olmuş Müslüman tüm acılara son verecek olan, zalime haddini bildirecek olandır... Sanki biraz İslam'dan uzak kaldık ve yalnız kaldık, benim endişem bu, daha güçlü bir birliktelikle, Nur Kur'anın ve Nur Sünnetin mesajını tekrar yüreğimizin derinliklerinde tahlil ederek ve işleyerek, yeniden yola yüreğimizde yıkılmaz Nur Kuran sünnet ile çıktığımızda, tüm vahşet son bulacak, zalim darağacında sonsuz cehenneme gönderilir iken, yarınlarımız bize Nur Kur'an Nur Peygamberin kokusu ile gülümseyecektir. Allah yar ve yardımcımız olsun kardeşlerim.

Kurtuluş İslam da'dır
Yarınlar İslam'a uyan Müslüman'ın adımlarında'dır
Yarınlara yürüyecek olan yürek ,
Allah'a teslim olmuş Müslüman'ın yüreğindedir
Haydi, yeniden yüreğimizdeki İslam'a bakalım
İslama'mı uyuyoruz
İslamı'mı kendimize uyduruyoruz bakalım
İslam'ı kendimize uyduruyorsak terk edelim
Nur İslam'a bizler uyalım
Issız yüreklerimizi İslam çiçekleriyle donatalım
Ayak basılarak kurutulan toprakları yeşertelim
İslam'a uyalım kurtuluşa erelim

Mehmet Aluç-Kul Mehmet

3 Aralık 2015 Perşembe

Engelli Değildir.



Bedenin eksik olması sakatlık değildir
Bedeni çalışmayan özürlü değildir
Bedeni adım atmayan engelli değildir
Fikri duygusu niyeti bozuk olan
Eksiktir
Özürlüdür
Engellidir

İnsan hayatını çalmaya kalkan
Fikri ile fikirleri yok sayan
İnsan hayatına pranga vuran
Duygusu olmayan
Hissi olmayan
Eksiktir
Özürlüdür
Engellidir

Sevgi nedir bilmeyen
Af etmeyi sevmeyen
Kendin başka hayatın üstünü çizen
Eksiktir
Özürlüdür
Engellidir

Yarınları yıkan
Kendine sadece yarınlar kuran
Düşleri karanlığa boğan
Soluğu nefret kokan
Eksiktir
Özürlüdür
Engellidir

Bedeni eksik olmak sakatlık değildir
Bedeni çalışmayan özürlü değildir
Bedeni adım atmayan engelli değildir
Olsa olsa hayata bir sıfır yenik girmiş kul denir
Olsa olsa hayatı bir adım geride yürüyen kul denir

Bir sokağın karşısında karşındayım
Senden ayrı değil seninle aynı duygudayım
Hayatın telaşında seni unutmuş değilim
Ağlasan da gülsen de hep yanındayım
Sensiz olursam ben engelli özürlü sakat olurum
Sen varsan yanında ben tamım
Ben seninleyim adım adım
Sensin benim gönül bağım
Mehmet Aluç-Kul Mehmet

Rahman'dan Uzağa Kaçma Kaçışı Yokluk.



Ey nefsim kâinata bak
Nefreti bırak merhametle ol ak
Merhameti seni beni âlemi yarattı hak
Haktan uzağa kaçma kaçışı yokluk
Kaçtığın yerlerde tuzak var mutluluk yok var burukluk

Şeytan senin benim düşmanım
Çok peşinde koştuk ben pişmanım
Yüce Rahmandan vardır dermanım
Rahman'dan uzağa kaçma kaçışı yokluk
Kaçtığın yerlerde tuzak var mutluluk yok var burukluk

Rahmandan uzağa kaçışta hayat yok
Şeytanla tek başına çıkılmaz başa
Kaçışta sonu gider pişmanlığa
Rahman'dan uzağa kaçma kaçışı yokluk
Kaçtığın yerlerde tuzak var mutluluk yok var burukluk

Rahmandan kaçanlar uçuruma düştü gittiler
Mutlu olmadan gülmeden yok olup gittiler
Nefis şeytan peşinde yoklukla öldüler
Rahman'dan uzağa kaçma kaçışı yokluk
Kaçtığın yerlerde tuzak var mutluluk yok var burukluk

Rahman her zaman yakın olmak lazım
Dünya âleminde yaşarken dememeli neme lazım
İmtihan dünyası bazen çileden yaramız sızlasa sızım sızım
Derman o sızının içinde sabırla gizli etmeli hazım
Rahman'dan uzağa kaçma kaçışı yokluk
Kaçtığın yerlerde tuzak var mutluluk yok var burukluk

Aksa da gözlerimizin yaşı
Yüce Rahman her şeyin başı
Cümle müminler bir birinin kardeşi
Muhabbetle gönülde yapmalı söyleşi
Rahman'dan uzağa kaçma kaçışı yokluk
Kaçtığın yerlerde tuzak var mutluluk yok var burukluk

İmanla gez gör merhametin nurdan yüzünü
İmanla ol aç gönül gözünü
İmanla merhametle söyle sen sözünü
Cennete taşı imanlı olan bedeni bu özünü
Rahman'dan uzağa kaçma kaçışı yokluk
Kaçtığın yerlerde tuzak var mutluluk yok var burukluk

Kul Mehmet'im zalim olanların serildi leşi
Dünyada inatla şeytanla dost oldular üçü beşi
Nefretle zalim gönülleri yaktı yönelttiler yaylım ateşi
Şimdi zalimi bekliyor kızarmış cehennem ateşi
Rahman'dan uzağa kaçma kaçışı yokluk
Kaçtığın yerlerde tuzak var mutluluk yok var burukluk
Mehmet Aluç-Kul Mehmet-





2 Aralık 2015 Çarşamba

Ölümden Önce


Günahı için sen ey kul ağlayan
Namaz senin için indi Müslüman
Secdede beş vakit haydi sen uyan
Dünyaya malına kim var bak doyan
Ölümden önce hey uyanda sen kalk

Bunca yıldır yeter artık bu uyku
İlimde geri  kaldık bu ne uyku
İmanla aç ilim kapısı oku
İlimi bilimi âleme doku
Ölümden önce hey  uyanda sen kalk

Geri kalmışlığın sesi duyulan
Nefret kinle gönül her gün oyulan
Gönül gündüz gözü ile soyulan
Vatanın dağından gelen boğulan
Ölümden önce hey uyanda sen kalk

Gönüldeki imana söyle kim karşı durur
Top tüfekle gelse düşman iman vurur
Ecdadını bil oku vatan nasıl kurtulur
Düşman sendeki çekil iman ile yıkılır
Ölümden önce hey uyanda sen kalk

Kul Mehmet'im namazı kıl unutma
Vatan emanet sana dokundurtma
Düşman ayağı ile sen ezdirtme
Dünya malına kanma kendini sen unutma
Ölümden önce hey uyanda sen kalk

Mehmet Aluç-Kul Mehmet-


Namaz Zaman




Zaman ile nur namaz
Namaz ile nur zaman
Aman verir mi zaman
Zaman der işte aman nurdan namaz
Namaz işte sana kaldı bu zaman
İçinde buldun işte sen bin derman
Namazı farz kıldı ya yüce Rahman
İşte kula nurdan Rahmetten orman
Durma çalış yakışmaz ki oturman
Yol yüksek çileli olsa da sabırla tırman
Rahman çilenin içinde saklamış var derman
Mehmet Aluç

Ne Hükmü Var ?


İnsanlık için can etmeli kıyam
Uykuyu unutup olmalı adam
İnsanlık etmeli yola hep devam
Üç günlük bu dünya olmasın makam
Yıkılırsa bu arş nefrettendir bil

Dünya vatan mezar kul son vatanın
Sor bakalım neler almış yatanın
Şehit'in bıraktı işte vatanın
Şehit oldu cennet işte atanın
Yıkılırsa bu arş nefrettendir bil

Bir zümreye ait değil bu vatan
Hangi çılgındır bu vatanı satan
İman nefer görmez körle o yatan
Kendi nefretiyle kör olup batan
Yıkılırsa bu arş nefrettendir bil

Değil miyiz yalan dünyada yolcu
Ne fark eder ki ha sağcı ha solcu
Bir metre kefenle bizler hep yolcu
Nefretle gezmezsin hem sağcı solcu
Yıkılırsa bu arş nefrettendir bil

Ne hükmü var senin benim tüm sözün
Son nefese uyan değilse özün
Ecel gelir söz biter açılır gözün
Eyvah feryadımı o lal dilde hüzün
Yıkılırsa bu arş nefrettendir bil

Kul Mehmet'im sende düşme yeis'e
Gönlüne imandan giy bir elbise
 İmanla gezer kul etme endişe
Nefret içinde yok olmaz pürneşe
Yıkılırsa bu arş nefrettendir bil

Mehmet Aluç-Kul Mehmet-

Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç