Bu Blogda Ara

25 Ağustos 2015 Salı

Müslüman Umudun tepesine çıkıp oradan hiç aşağıya inmeyen, umutsuzluk batağında yüzmeyen'dir.



Müslüman hayatın her alanında her şeyin en iyisine layık olan, Allah(c.c.) günde beş vakit ibadet ederek ,verdiği nimetlere şükür eden kuldur. İşte Müslüman olarak, her konuda duyarlı ve hassas olan kul, hayatın her alanında sağır kör ve duyarsız olamaz. Bu güzel özellik Allah(c.c.)kul olan onun emrini yerine getiren, kula mahsustur. Çünkü âlemdeki güzellikleri gören bilen, bu güzel nimetler içinde ağırlandığını ve misafir olduğunun idrakine varan kuldur. Bu kadar çok nimetleri karşılıksız veren Rabbine, şükür etmesi gerektiğini bilen ve hissederek gereğini yerine getirendir. Kendisine akıl nimeti ile donatıldığının şuuruna varan kul, bu âleme gayesiz gelmediğinin de farkında olandır. Hayat ömür nimet şuur ibadet birbirine bağlı hayatın vazgeçilmezi olduğunun, ölümünde bunlardan sonra hesap ile hesaba çekileceğinin kanıtı olduğunun sonucuna göre yaşayan ve mutluluğu, mutsuz olanların elinde tutarak gülümsemesine yardım ederek ona yoldaş olandır.

Hayatın devam eden sürecin sonunda ölüm ile sona ereceğinin farkı ile insanların, hakkına malına namusuna leke sürmeden yaşayan ve leke sürenlerin zulüm edenlerin dersini verendir. Günümüzde böylesi Müslüman kalmadı ise de veya varda biz görmüyor bilmiyor olabiliriz. Böylesi olaylar karşısında, karşı çıkan yok ise suçu bizdedir yüce dinimizde değildir.Alemlerin Rabbi yüce Allah c.c. İslamı hayatın böylesi tecavüzlerine karşı kulu, İslam kalkanı ile güçlü mekanizmalar ile donatmış veya donanması gerektiğini söyleyerek, kul hakkına yaşamına hayatının her alanına tecavüz edenlere gereken dersi vermesi gerektiğini,söyleyen yüce dindir.

Yapay düşünce ve yapay yaşam ile yaşayanlar, yüce dine iman etmeden yaşayanlar için bunların hiç birinin farkına varmayan ve onları ilgilendirmeyen konularmış gibi, duyarsız ve hissiz yaşayanları da uyarmak ve yapay olanı değil, doğal olan yaşamı doğruyu güzeli yaşamalarını da isteyen kuldur. Sanki hiç bir şeyden mesul değilmiş gibi, değersiz bir mal gibi yaşamaya geldiğini sanan ve aptal bir varlıkmış gibi bir durum sergileyen, dinden imandan haberi olmayan zavallılara, zavallı olduklarını hatırlan rast gele körü körüne, hayatı yaşamamaları konusunda uyaran bu durumdan kurtulmaları gerektiğini bununda, Din ile iman etmeleri gerektiğini hatırlatan ve gerisine karışmayan bir kuldur. Hayatın insanlara gülümsemesi gibi, gülümsemesini herkesin mutlu olmasını ister Müslüman.

Müslüman umudun tepesine çıkıp oradan hiç aşağıya inmeyen, umutsuzluk batağında yüzmeyendir. Çünkü Yüce Allah(c.c.)umut kesilmez ve kesilmesi de çok büyük günahtır bilir. Müslüman herkese umut aşılar, hayatını merhametin sükûnetinde gezmesine izin veren, herkesinde bunu yaşaması gerektiği için çalışan kuldur Müslüman. Hayatın her alanında merhamet ile dokunarak güzelleştiren, Allah'a kul olan Müslüman olmak ne güzeldir, günümüzde nefis dünya malı makam mevki peşinde koştuğumuzda böylesi özellikleri taşıyan kul ve Müslüman olmamsının sebebi bizleriz, suçlusu da biziz bunun hesabını verecek olanda biziz.Selam ve dua ile.

Mehmet Aluç (Kul Mehmet)

Namaz ile ezanın nur neşesi



Ezanın neşesi ile üzerime merhametten kanat olan ey ezan
Senin kanat geren davet eden neşenle başlayacağım namaza
Sensiz ağlıyor ruhum iyi ki varsın ömrümde,
 temiz anlımda secde ilesin namaz
Nurdan bir zamansın sen ey namaz,
 nurunla ağlayan ruhum sükûtta  her zaman
Nurdan kanadınla sonsuzluğa gülümseterek,
 uyanışa götüren namaz
Ruhlara nuru ile üfleyen
Yüce Rahman huzurunda,
 Rahman' şükrüne ulaştıran nur Namaz
Sensin mecalsiz iniltilere can veren,
 iniltilere nurdan gülümseme ekleyen
Ey kul nurundan anlasana Allah verdi o nuru sana
Günde beş vakit nuruyla abdest ile temizlen diyor anlasana
Ömrüne dünya ahretine ruhuna candan nur veriyor insana
Allah huzurunda cümle konuşan diller nur ile konuşacak
Dünya ve ahretin nur ile bilmenin yolculuğudur namaz
Ölümsüzlüğe giden ömrü acizliğinle
Yüce Allah'ın büyüklüğünde sonsuzluğa yürüyüştür
Yüce Allah'a teslimiyet boyun eğmektir mutlulukla
Kükreyen nefis şeytan o zamanda,
 her zamanda haddini bilecek seninle
Nurunla nurlandıkça,
 daha nur yok mu diyeceksin ey insan namazla
Kimi namazsız yaşarken cansız kalmış ölüyor
Kimi namazla canına bin can katmış nurlarla coşuyor
Nur Peygambere nur Ahrete gülümseyerek koşuyor
Yüce Rahmandan sana nurlardan bir kelam
Senin teslimiyetle yüce Rahmana söylediği bir selam
Haydi, nurla nurlan hayatına nurlandırarak et devam
Nurdan nurdur bu âlemde sana gönderilen İslam
Namaz farkına varmak sevgi ile dolmak
Nefsi şeytanın niyetsizliğini bilmek kovmak
Nurlu yolda nur yolculuğa devam etmek yol almak
Tüm günahlardan abdest tövbe ile arınmak
Müslüman olarak Kulluğun zevkine idrakine varmak
Mehmet Aluç (Kul Mehmet)

Seherin İlk Vakti Sabah Namazı Vakti Kulun İlk İmtihan Vakti

Seherin İlk Vakti Sabah Namazı Vakti Kulun İlk İmtihan Vakti

Gecenin karanlığı gibi karanlık uykunun içinde karanlıkta yatan kul, ufukta bak nurdan sabah olacak, birazdan nurlar dağılırken uyanık secde de olanlara kalk, yeter yıllardır karanlık uykuların karanlığında yattığın, karanlıklarda kaldığın, zaman nurla nurlanma zamanı, an nurla nura bürünme anı, kalk vakit namaz vakti, sabah namazı vakti... Sen karanlıkların uykusunda yatarken kalkman için bekleyen Rabbine şükür için kalk, ez nefis ile şeytanın boynunu, ömrünün karanlıkta kalkmasına izin verme, ömrünün şafağı nurla sökülsün karanlıkla dehlizinde kalk sabah namazı vakti uyan...



Unutulmuşluğun karanlığında kalma, unutulmamak için kalk şükür et Rabbine, o seni hiç bir zaman unutmadı, seni kimsesiz sahipsiz de bırakmadı, hep yanında sen yanında şükürle olmasan da hep yanında... Taze bahar çiçeklerin solmuş gönlünde kalk gönlünde taze bahar çiçeklerin sabah namazı, beş vakit ile secde ile yeniden açılsın, kâinata kokusu saçılsın. Gafletin korkunç feryadında kaldığın yeter, dirilmeye var olmaya kul olmaya koş, yırt sök gafletin pençelerini göğsünde, özgürlük ile özgür olmaya koş, güneş ufukta yükselir gibi yüksel Rabbi'nin dergâhın da secde ile dua ile yüksel, var sonsuz ahretin kapısında bekle gülümseyerek, haydi kalk, duyuyor musun karanlığı yırtan âlemi sarsan seslenişi, nurdan daveti "Esselatu hayrun minen nevm" Namaz uykudan hayırlıdır, davetine icabet et, görmek için kalk, duymak için kalk, anlamak için kalk, ahiret âleminde unutulmamak için kalk, ahiret âleminde feryadına duyan için kalk, dünya âleminde tüm ihtiyacını karşılıksız karşılayan sana sunan, Âlemlerin Rabbi için kalk, kalk vakit sabah namazı vaktidir.


Sessizce karanlık mezarda sonsuz karanlıkta dirilme anında, uykuda karanlıkta kalmamak için kalk, diril ölürken dirilmenin anında bin defa dirilmek, bin defa nura bürünmek için kalk, kalbinin kısılmış duymayan sesini aç, kalbin nur deryasında yüzsün, kalbinin ebedi mutluluğa koşsun, alnın secdeye değsin, binlerce kez diril, ölüm yanında yok olsun varlığını yitirsin, ölüm sana gelirken ölüm ölsün, sen binlerce kez diril secde de, acizliğini anla bil, her şeye kadir olan Yüce Allah'ın "Hayy ve Kayyum" isminin güzelliği ile diril, ölüm gelmeden önce diril... Ezeli ve ebedi hayat sahibi Yüce Allah(c.c.) büyüklüğünü bil de diril, her şeye gücü yeten, asla ölmez daim her yerde hazır olan, dirilik ve canlılık sahibi Yüce Allah'a (c.c.) secde ederek diril, kalk vakit sabah namazı nura gark olma zamanı haydi dirilmek için kalk...Rabbim cümlemize sabahın nurlu seherinde kalkanlardan eylesin çünkü seherin ilk vakti kulun ilk imtihanı, ilk ibadetine koşarak imtihan kapısına koş, nurlu kapıda bekleyenlerden ol, ilk imtihanı başarmak için koş, seher vaktinden sonra ki diğer imtihanlar için ve tehlikelere karşı daha güçlü ve donanımlı olmak ,nurdan zırha bürünmek için kalk, nura gark olmak için ve sabah namazını vaktinde ilk imtihanı geçmek ve diğer vakitleri de yine vaktinde imtihan kapısında olanlardan ve namazını kılanlardan eylesin Rabbim cümlemizi.Amin.
Mehmet Aluç (Kul Mehmet)

24 Ağustos 2015 Pazartesi

Sözlerim...



İmanın aksiyonu nuru ile olanlar asla yıkılmaz Allah(c.c.)'ın izni ve yardımı ile. İşte yıkılışımızın hüsrana uğramamızın eksikliği buradadır.

Doğal değişime iman ile olmadıktan sonra, nefret ile bağlı olarak yapılan değişiklik seni kör ve sakat yapar, merhametin başındakiler senin hakkını verir.
           
Hayatı tekdüze olanlar, kendinden üstünleri kıskanır seçilmiş olanı suçlar, nefret ile olana hakkını verirken,  haksızı suçlu ilan eden zihniyet hayatı tek düze yaşayanlardır.

Merhametli'nin dersi ile nefreti taşıyanların korkulu  iklim değişimi, muhteşem karmaşık bir olay haline dönüşmüştür...

Tek bir özelliği olan tek bir genin değil binlerce fikirsiz genlerin etki ettiği karakterliler ,vatan haini özelliğini taşır yüreğinde.

Döneklik geni taşıyanlar bariz bir şekilde geninin eksik olduğu gerçeği ortaya çıkarılana kadar, ihanetini vatan sevgisi olduğunu körlüğünde sanır ve yanılır

Tüm hayatını yaşamını nefret kin ile birbirine bağlı yaşayanlar, huzurun olduğu gerçeğiyle donanan vatan evladını görünce ölür.

Ayrıcalıklı seçimle seçilenlere, ayrıcalıklı oldukları için bu nefret ile yaşayanlar, kendi ömürlerini heba etmekten başka bir özellik kazanamazlar bu hayatta.

Mehmet Aluç (Kul Mehmet)


23 Ağustos 2015 Pazar

Gazete Gazete Değil Şer Yuvası




İman et, isyan etme
Kur-an'ı seç, hüsranı seçme
Israr edip koşma Cehenneme
Cennet'e yönel takvayla teslimiyetle

Koş takvayla teslimiyetle cennete
İman yoksa gönülde gidersin cinnete
Okuduğun şerre ait o gazete
İslam var iken yapma sen felsefe

Gazete gazete  değil şer yuvası
Ülkemde ekmek yer kimdir babası
Kinden geçilmez nedir bu havası
Gazete gazete değil şer yuvası
Mehmet Aluç (Kul Mehmet)




22 Ağustos 2015 Cumartesi

Gözlerde yaş akıtanlar

Gözlerde yaş akıtanlar

Gözlerde yaş akıtanlar Gözlerde yaş akıtanlar


Ülkemin toprağında ihanet ile gezenler şunu iyi bilin ki


Gözlerde yaş akıtanların gözlerinde cehennemde ateş fışkıracaktır


Gözlerde yaş akıtanların gözlerinde ateş ıstırap fışkıracaktır


Gözlerde yaş akıtanların gözlerinde ateş ıstırap feryat fışkıracaktır


Gözlerde yaş akıtanların gözlerinde ateş ıstırap feryat yandım anam sözleri fışkıracaktır


Gözlerde yaş akıtanların gözlerinde ateş ıstırap feryat fışkıracaktır ama derman gelmeyecektir.


Mehmet Aluç

Ülkemin Hiç Mi Yok İnsanı İle Değeri






Ölüm değirmeni sanki niyetsiz niyetlerin niyeti
Bilmem ne uğruna nefret kin ile olur insanlar zihniyeti
Koltuk uğruna ne zormuş insanların memnuniyeti
Ülkemin hiç mi yok insanı ile değeri
Bilmem nerede alındı bu insanlığın ehliyeti
Kör ile niyetsiz ile yatanın budur zihniyeti

Söyleyin nefret kin midir insanlığın medeniyeti
Bu ülkemin askeri polisi katl etmek eziyet
Eziyet çektirmek değil gâvur eziyeti
Hani nerede aydın gezinen aydınlar heyeti
Bilmem nerede alındı bu insanlığın ehliyeti
Kör ile niyetsiz ile yatanın budur zihniyeti

Vatanımda işlenen resmen insanlığın cinayeti
Şerefsizler bakar şerefsizlik akar niyeti
Sanki insan canının kendisidir almış onundur mülkiyeti
Koltuk uğruna koltuk sevdasına ne zormuş
Koltuk sevdasında kör insanların memnuniyeti
Askerim polisim ölüyor
Hala düşmanla savaşan suçlu ona verirler maliyeti
Niyetsiz fikirsiz katl eder bilinmez masum denir
Edepsizce gezen o şerefsizlere
Bilmem nerede alındı bu insanlığın ehliyeti
Kör ile niyetsiz ile yatanın budur zihniyeti

Kör seçilmişler ülke birliğinde kaçar nefret ile olanı seçer
Kör nefreti ile olanla olan hesap sormaz niyetsize,
 Niyeti iyi olanı günah keçisi seçer
Parçalanır aileler yuvalar yürekler
Bu mudur bu insanlığın vatan sevgisinin değeri
Nefretle yatan onunla olan nefretinde boğulur bilinir faaliyeti
Bilmem nerede alındı bu insanlığın ehliyeti
Kör ile niyetsiz ile yatanın budur zihniyeti


Ölümlerden zevk alınır koltukta oturan fikirsiz zatlar,
Ölüm değil sanki edepsizle yaşanır şenlik festivali
Bin bir baskı ile verildi doğuda korku ile onlara ehliyeti
Onlar korku ile verdi, ya mecliste onlara destek verenin kör zihniyeti
Bu mudur masum insanların nedir günahları
Çözüm müdür bu batı zihniyeti
 Hani fikirlerin özgürlüklerin zihniyeti
Bilmem nerede alındı bu insanlığın ehliyeti
Kör ile niyetsiz ile yatanın budur zihniyeti

Nefret ile gezenin olanın nefret ile dolacaktır o mezar
Dünya ahreti elbet olacaktır nefreti ile dar
Bu âlem de ahiret hayatında olmaz hiç bir emeline mahzar
Hani nerede aydın geçinen okur aydın denilen yazar
Onlarda mı onlarla oldu ülkem insanına mezar kazar
Elimle barış uzatıyorum der edepsiz görmez elindeki keskin hızar
Bilmem nerede alındı bu insanlığın ehliyeti
Kör ile niyetsiz ile yatanın budur zihniyeti

Mehmet Aluç (Kul Mehmet)

21 Ağustos 2015 Cuma

Sırılsıklam Aşk Koksak


 
ah arayıp seni bir bulabilsem yarim
tutsam ellerinde seni yüreğime sarsam
aşk yağmurunda beraber ıslansak
sırılsıklam aşk koksak
sen bana aşk dolu gözlerle baksan
ben san aşk dolu sözlerle aşkımı anlatsan
seven gönlüne aşk dolu gözlerimle baksam
bir dağ gibi sinene yaslansam
tatlı sen kokan rüyalara dalsam
uyandığımda bana gülümseyerek bakarken bulsam
ah arayıp seni bir bulabilsem sevgili
tutsam ellerinde seni yüreğime sarsam
aşk yağmurunda beraber ıslansak
sırılsıklam aşk koksak
Mehmet Aluç (Kul Mehmet)

20 Ağustos 2015 Perşembe

Hala Anlamanı Bekliyorum


Ben mi anlatamıyorum
Sen mi anlamıyorsun bilmiyorum
Anlatırken zorlanıyorum
Yalnızlığıma çaresiz kalışına
Gözyaşlarıma aldırış etmene
Seni yüreğinde
Yaşaman izin vermeyişine
Anlam veremiyorum
Anlatamıyorum
Anlamsız kalıyorum
Yollar çekerken çilemi
Senin kayıtsız anlamsız
Kalmana şaşırıyorum
Yorgun hayatın üzerine uzanırken
Yorgunluğuma kayıtsız kalman
Ben yanarken senin yanmaman
Sanki biz yokuz
Âlem yok anlayışın yok
 Solmuş dalları kırılmış bir çiçek gibi
Kırık dökük bir kenarda bekleyişimiz
Nedensiz nedeni belirsiz
Ben mi anlatamıyorum
Sen mi anlamıyorsun bilmiyorum
Anlatırken zorlanıyorum
Yalnızlığıma çaresiz kalışına
Gözyaşlarıma aldırış etmene
Hala anlamanı bekliyorum
Anlamsızlığın  uçurumunda
Anlayabileceksen eğer
Mehmet Aluç (Kul Mehmet)


Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç